Kirjat

Konehengittäjä ja assistentti (2023)

Kirjan kansi. Ylhäällä teksti Jukka Sariola, Konehengittäjä ja assistentti. Alaosassa ylävartalokuva ruskeapuseroisesta Jukka Sariolasta katse vasempaan. Hengityskoneen letku on kurkkuun johdettu. Jukan takana piirroshahmo miehestä.

Kirja on romaanin muotoon puettu kuvaus elämästäni yhdeksän kuukauden ajalta. Toinen päähenkilö on fiktiivinen toimittaja Sakarias Nousiainen, tuttavallisemmin Saku. Hän haluaa artikkelisarjaa varten tutustua vaikeavammaisen ihmisen elämään. Onko se vain pintaraapaisua tavallisen elämästä?

Lue lisää


Ystäväni Seija – kutsumuksena Afganistan (2015)

Vuonna 2014, helteisen heinäkuun uneliaan uutisvirran herätti tieto kahden suomalaisen avustustyöntekijän surmasta Afganistanissa. Toinen heistä oli pitkään maassa työskennellyt Seija Järvenpää.

Seijan läheinen ystävä Jukka Sariola on koonnut tuntonsa ja muistonsa koskettavaksi kirjaksi. Sariola kertoo rohkeasti erityisestä ystävyydestä sitkeän naisen kanssa. Tapahtumat etenevät vuosikymmenten takaa aina Seijan elämän viimeisiin hetkiin.

Sariolan sanoin, Seija ei ollut uhkarohkea sankaripyhimys vaan omat lahjansa lähimmäisten käyttöön antanut tavallinen ihminen. Lupaavasti alkanut ura DNA-tutkimuksen parissa sai jäädä kun tilalle tuli jotain tärkeämpää – syvemmällä oleva kutsumus.


Hän vahvistaa minun askeleeni (2005)

Tässä kirjassa on henkilökohtaisia pohdintojani yhdistettynä Seija Järvenpään ottamiin valokuviin Keski-Aasiasta.

Lue lisää


Hyväosainen (2002)

Hyväosainen kirjan kansi, joka on värikäs maalaus pyörätuolissa istuvasta hahmosta takaoikealta.

Hyväosainen kirja käsittelee mm. aiheita:
– Oman rajallisuuden hyväksyminen
– Elämä toisten varassa
– Vuorovaikutuksen puute, naimattomuus
– Elämän arvon näkeminen
– Vammaisena yhteiskunnassa ja seurakunnassa
– Suostuminen heikkouteen ja vajavaisuuteen

Lue lisää

css.php